Subota, 16 listopada, 2021

Grad mladih žena: ‘Muškarci dođite, čeznemo za vama, ali morate živjeti prema našim pravilima’

Nemojte propustiti

brazilka1_693354S1

Grad u kojem žive samo mlade djevojke, starosti između 20 i 35 godina, poziva sve zainteresirane muškarce da se jave i dođu, ali samo ako su spremni živjeti prema pravilima koja su postavile žene.

U gradiću Noiva do Cordeiro na jugoistoku Brazila živi oko 600 žena. Iako su neke od njih u braku i imaju djecu, pravila njihove male zajednice nalažu da muževe pošalju negdje izvan grada na posao. Svojim se suprugama smiju vratiti samo za vikende. Svoje sinove, pak, tjeraju u svijet čim navrše 18 godina.

Ovo neobično mjesto nastalo je davne 1890. godine kada je Maria Senhorinha de Lima zajedno sa svojom porodicom protjerana iz susjednog grada nakon što je optužena za preljubništvo. Polako im se pridružilo još žena koje nisu živjele prema tamošnjim pravilima. Tako je nastala zajednica samohranih majki i protjeranih žena u kojoj je vrijedila politika ‘bez muškaraca’.

Taj se stil života održao do danas. Ipak, tamošnje djevojke ipak čeznu za muškim društvom.

‘Ovdje su jedini muškaraci koje susrećemo s nama u rodu. Jako je teško nekog upoznati. Za to se moramo uputit negdje dalje, a često se događa da oni izvana ne razumiju naš stil života. Sve mi sanjamo o tome da se zaljubimo i osnujemo obitelj. To je prirodno’, kazala je 23-godišnja Nelma Fernandes.

brazil-selo2

Upravo zato djevojke su odlučile pozvati sve zainteresirane muškarce da ih posjete.

‘Voljele bi u našu zajednicu primiti muškarce, ali moraju biti spremni na to da mi postavljamo pravila’, poručile su.

‘Društvo koje vode ene je dobro. Naš grad je uvijek uredan i organiziran, sve dijelimo i veće probleme rješavamo zajednički. U nama nema toliko snažnog takmičarskog duha kao kod muškaraca pa se međusobno ne nadmećemo već si pomažemo’, kazala je Nelma i dodala kako uvijek nađu vremena za trač, lijepu odjeću i međusobno uljepšavanje, piše Jutarnji.hr

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo