Subota, 4 prosinca, 2021

Grad u BiH postaje novo žarište: Od jučer još 19 zaraženih koronavirusom

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Svi zaraženi imaju blage simptome, ali bez obzira na to do jučer je 12 osoba bilo na infektivnom odjelu u Kantonalnoj bolnici Zenica – objavljeno je na stranici općine.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u protekla 24 sata na koronavirus je ukupno testirano 225 uzoraka, potvrdila je Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a za “Avaz”.

– Ukupno je 19 pozitivnih pacijenata i svi su iz Tešnja – rekla je Izetbegović.

Podsjetimo, jučer je u Tešnju zabilježeno 14 novozaraženih. Tako je i samo dva dana ta općina registrirala 33 nova slučaja, a ukupno ih je 47.

Krizni štab Tešnja je potvrdio da broj zaraženih u toj općini raste.

– Nažalost 21. maja virus je potvrđen kod jedne uposlenice u proizvodnom pogonu. Riječ je o istom klasteru, dakle uposlenicima te firme, njihovim intenzivnim kontaktima ili članovima porodice. Svi zaraženi imaju blage simptome, ali bez obzira na to do jučer je 12 osoba bilo na infektivnom odjelu u Kantonalnoj bolnici Zenica – objavljeno je na stranici općine.

Od danas će i Bolnica Tešanj vršiti testiranja uporedo sa uzorcima koji idu u Sarajevo, a od ponedjeljka se očekuje samostalno testiranje u Tešnju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo