Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Građani BiH čiste ulice i parkove u okviru akcije “Očistimo zemlju za jedan dan”

Nemojte propustiti

Očistimo zemlju za jedan dan, volonterska akcija “Let’s do it“ počela je danas u 110 općina u BiH, a u akciji učestvuju građani svih starosnih dobi

Foto: Mirsad Muratović
Foto: Mirsad Muratović

Stotine građana Sarajeva na više lokacije u bh. prijestolnici čistili su danas, u okviru volonterske akcije “Očistimo zemlju za jedan dan”, ulice i parkove grada, sakupljajući otpatke sa ulica i zelenih površina, javio je novinar agencije Anadolija.

Očistimo zemlju za jedan dan, volonterska akcija “Let’s do it“ počela je danas u 110 općina u BiH, a u akciji učestvuju građani svih starosnih dobi.

„Akcija je počela u svim gradovima u BiH, a očekujemo oko 100.000 volontera“, kazala je za agenciju Anadolija koordinatorica akcije za lokaciju Spomen park Vraca u Sarajevu Nadina Habibović.

Prema njenim riječima, ovo je svjetska akcija koja se po drugi put održava i u BiH.

letsdoit

„U BiH je prošle godine uklonjeno 5,5 tona smeća, a učestvovalo je preko 37.000 volontera i volonterki u 105 općina. U Sarajevu se čisti na jako puno lokacija“, pojasnila je Habibović.

Akciji “Let’s do it“ pridružili su se i biciklisti iz svih dijelova BiH, Srbije, Hrvatske, Njemačke i drugih zemalja Evrope.

biciklisti-lets-do-it copyIspred Udruženja brdskih biciklista Emir Vučjak rekao je danas da se nekoliko stotina biciklista okupilo povodom manifestacije „Enjoy Sarajevo“ koja se održava po treći put.

„Mi idemo na Trebević da promovišemo njegove ljepote, ono što je zdrav život i mogućnost izgradnje biciklističkih staza na ovoj planini“, rekao je Vučjak.

On je dodao da su učesnici biciklisti širom BiH, ali i iz drugih zemalja poput Htvatske, Srbije i Njemačke.

„Mi ćemo u vožnji napraviti pauzu i očistiti jedan dio Trebevića i nastaviti vožnju dalje“, pojasnio je Vučjak

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo