Petak, 22 listopada, 2021

Građani Fojnice i danas mirno protestiraju ispred zgrade Općine

Nemojte propustiti

fojnica protesti

Ispred zgrade Općine Fojnica danas će biti održani novi mirni protesti gađana Fojnice, saopćila je Neformalna grupa građana Fojnice (NGGF), javlja agencija Fena.

”Mi samo želimo, mirnim putem, tražiti od vlasti da ispoštuju osnovna prava nas kao građana te da nam pruže osnovne uvjete potrebne za egzistenciju svakog čovjeka”, ističu u NGGF-u.

Tvrde da se na članove ove grupe, kojoj je jedini zadatak “komunikacija s Općinom u ime naroda”, konstantno vrši pritisak, kako stranačkih lidera u Fojnici tako i policije.

Članovi ove grupe, kako navode u saopćenju, svakodnevno primaju prijetnje i uvrede putem društvenih mreža, a “pojedinci čak pokušavaju i podijeliti narod na nacionalnoj osnovi”.

”Po pitanju novih protesta također smo upozoreni, ako nam je bitna vlastita sigurnost, da nam je bolje da se ne održavaju”, navode u NGGF-u.

Neki od zahtjeva građana koji su ranije upućeni općinskim vlastima u Fojnici su smanjenje ličnih dohodaka načelniku, predsjedniku Općinskog vijeća i vijećnicima, ukidanje tzv. bijelog hljeba te revizija radnih mjesta u javnim ustanovama.
Cilj ovakvih mjera je osnivanje i finansiranje fonda kojim bi se osigurao bolji socijalni status građana.

Fond bi, kažu u NGGF-u, bio namijenjen za stipendiranje studenata općine, socijalno ugroženim osobama, poljoprivrednicima kroz jednokratne poticaje, kao i zdravstvu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo