Srijeda, 23 lipnja, 2021

Građani postavili plakate koji pozivaju na bojkot pekare “Manja”

Nemojte propustiti

Policajci su od sinoć nekoliko puta intervenisali zbog provokacija koje su doživjeli radnici pekare u Vogošći

Od jučer društvene mreže bruje o stavovima jednog od ključnih ljudi lanca pekara “Manja” Saše Trivića. Kao što je već poznato, Trivić je navodno u svojim tvitovima veličao Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Te objave su izazvale ogorčenje brojnih Sarajlija i na društvenim mrežama je pokrenut apel za bojkot njihovih proizovoda. Inače lanac pekara “Manja” ima poslovnice u sarajevskim naseljima Otoka, Hrasno, Čengić Vila, Vogošća, Koševo…

Tako su jutros u Vogošći osvanuli plakati na kojima je ispisano: “Bojkot pekare – vlasnik pekare ‘Manja’ Saša Trivić sljedbenik ratnog zločinca Ratka Mladića”, a ispred prodavnice na trotoaru u Ulici Gradačačka, u sarajevskom naselju Otoka, neko je ispisao i riječ “četnik”.

Kako je objavio portal Hayat.ba, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su od sinoć, na poziv uposlenika pekare, nekoliko puta intervenisali zbog provokacija koje su doživjeli uposlenici pekare u Vogošći.

U međuvremenu se oglasio i Saša Trivić koji tvrdi da su screenshotovi izvučeni iz konteksta i da je riječ o kampanji koja je usmjerena protiv firme.

Izvinuli se pa obrisali

Sinoć je nakon kritika brojnih korisnika Facebooka uslijedio odgovor iz pekara “Manja”, tj. izvinjenje i najava sankcija za aktera, međutim, jutros je taj komentar uklonjen.

„Žao nam zbog neugodnosti koja vam je prouzrokovana izjavom našeg zamjenika direktora. Stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije niti njenih zaposlenih. Svjesni smo greške i odlučeno je da prema pravilniku o radu i kodeksu ponašanja zamjenik direktora bude sankcionisan”, pisalo je u komentaru kompanije Manja, koji se od jutros ne može vidjeti.

Komentar kompanije “Manja”, Foto: Screenshot

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo