Utorak, 18 svibnja, 2021

Građani prošetali Sarajevom noseći ‘zlatnu kašiku’

Nemojte propustiti

Aktivisti Udruženja građana ”Zašto ne” s učesnicima konferencije POINT u subotu su u Sarajevu organizovali mirnu protestnu šetnju sa Zlatnom kašikom

Foto: Depo.ba
Foto: Depo.ba

Riječ je o zlatnoj kašici na napuhavanje veličine 15 metra koja je rad Artura van Balena iz Berlina.

Aktivista UG “Zašto ne” Darko Brkan rekao je da je zlatna kašika simbol neispunjenih obećanja domaćih političara o životu u blagostanju.

Artur van Balen, umjetnik iz Berlina, bavi se izradom većih predmeta na napuhavanje koji su upotrebljivi u javnom prostoru i kao simboli aktivizma.

Kolona je sa Zlatnom kašikom krenula ulicama Sarajeva s Trga Alije Izetbegovića pa do kina Kriterion.

POINT konferencija održava se od 23. do 26. maja u kinu Kriterion. Organizatori konferencije su UG „Zašto ne“ iz BiH u saradnji s CRTA-om i Dokukinom iz Srbije, Metamorphosisom iz Makedonije, Centrom za demokratsku tranziciju (CDT) iz Crne Gore, kao i pokretom Mjaft iz Albanije.

Na konferenciji su održane brojne prezentacije najaktualnijih inicijativa, projekata i dostignuća civilnog društva na polju političke odgovornosti i novih tehnologija, radionice iz oblasti korištenja novih tehnologija u civilnom aktivizmu, panel diskusije, skype prezentacije, te brojni drugi sadržaji.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo