Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Građani se okupili ispred Parlamenta BiH: Ne damo državu, mi ćemo istrajati

Nemojte propustiti

“BiH se nalazi pred historijskom dilemom kuda dalje; Hoćemo li na Istok ili Zapad ili da ostanemo svoji na svome? Dođite da zajedno spasimo državu!”, poručila je Zornić.

Ispred zgrade PS BiH u 13 sati okupila se veća grupa građana na poziv apelantice pred Evropskim sudom za ljudska prava Azra Zornić. Planirano je da skup traje do 15 sati.

Ona je poručila da ko ne dođe izdajnik je svoje domovine.

– Ili na istok ili na zapad ili svoji na svome – pita Zornić.

Navela je da neće dozvoliti knjiženje državne i vojne imovine u korist nosilaca secesionističkih politika, da će insistirati na očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, da zahtijevaju dosljedno kažnjavanje negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca, zahtijevaju ispunjavanje preostalih uslova iz akcionog plana za članostvo u NATO-u.

“BiH se nalazi pred historijskom dilemom kuda dalje; Hoćemo li na Istok ili Zapad ili da ostanemo svoji na svome? Dođite da zajedno spasimo državu!”, poručila je Zornić.

Mujo Aganović, predsjednik Saveza paraplegičara FBiH kazao je u obraćanju okupljenim građanima da je ključan trenutak za BiH.

“Mi čekamo naše građane, sve institucije da se u narednim okupljanjima ujedinimo i okupimo ovdje. Kažu nam kako organizatori nemaju elementarno obrazovanje, BiH je nepravdom okovana, od danas pišemo Ne damo državu velikim slovima. I od sada ne sa jedan već sa tri uzvičnika. Ne dozvoljavamo da bilo čiji glas bude vrijedniji od bilo čijeg drugog, niti da bude manje vrijedan četiri ili 11 puta. To neće proći. Ustavni sud 1. i 2. decembra donosi odluku po apelaciji Komšić-Džaferović. Mi ćemo istrajati do kraja i ovu državu izvesti na selamet. Tražimo od visokog predstavnika da se sve njegove odluke odnose jednako na cijeli prostor države BiH. Tražimo pravdu jednaku za sve. Tražimo da građane tretira tako, mi smo građani samo na jeziku, a praktično podržava entički princip i podjele u zemlji”, kazao je Aganović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo