Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Građani se okupili pred Parlamentom BiH dok traju razgovori o Izbornom zakonu

Nemojte propustiti

Uoči sastanka Izetbegović je spomenuo i mogućnost pomjeranja izbora u BiH.

Ispred Parlamentarne skupštine BiH dok traju razgovori predstavnika nekoliko političkih stranaka o Izbornom zakonu BiH i ustavnim promjenama, okupili su se članovi Restarta i građani kako bi izrazili protivljenje pregovorima dok traje blokada države i napad na ustavni poredak Milorada Dodika i vlasti RS-a.

Okupljeni su nosili transparente koji su upućeni predsjedniku NIP-a Elmedinu Konakoviću koji je zajedno sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem organizirao današnji nastavak razgovora, ali i drugim učesnicima. Sastanku prisustvuju i predsjednici SDA i HDZ BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović, te HDZ 1990. NES je odbio učestvovati u današnjim razgovorima.

Upravo se čita:  Nova aukcija UIO BiH, a u ponudi sve i svašta: Prodaju se pametni satovi, felge, odjeća, motocikl Yamaha, parfemi

Uoči sastanka Izetbegović je spomenuo i mogućnost pomjeranja izbora u BiH.

Čović je također uoči sastanka kazao da je spreman razgovarati, ali nije odbacio ideju bojkota izbora. Dodao je kako je zamolio međunarodnu zajednicu da ne šalju poruke da će izbori biti odžani dok razgovaraju o Izbornom zakonu.

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo