Utorak, 22 lipnja, 2021

Građani šokirani: Masovno trovanje pasa lutalica u Bugojnu (Uznemirujući sadržaj)

Nemojte propustiti

Predstavnici Udruženja za zaštitu životinja Flekica ogorčeni su posljednjim slučajem trovanja pasa lutalica koji su, kako kažu, primjetili početkom mjeseca ramazana. Ovo nije prvi slučaj trovanja pasa lutalica na području bugojanske općine, te da su sve dosadašnje istrage pokazele da su ranija trovanja namjerno izazvana od još uvijek nepoznatih pojedinaca, prenosi bug.ba.

Danas se dogodio još jedan takav slučaj, u kojem je više pasa otrovano.

Jednom od otrovanih pasa u bugojanskom naselju Lamele, grupica građana i djece pogođeni zastrašujućim scenama odlučili su da pomognu uspavljivanjem. Djeca koja su hranila ovog psa su skupila novac po komšiluku za injekciju koja košta 50 maraka, kako bi se pas uspavao, prenosi pomenuti portal.

Prema pisanju bug.ba, građani ovog grada su prepušteni sami sebi jer pse nije niko od nadležnih mogao da ukloni. Na broj Civilne zaštite u 14:30 se niko nije javljao, a za Javno komunalno preduzeće je rečeno da rade do 15:00 i da nemaju koga poslati.

Iz Udruženja Flekica apeluju na istražne oragane da hitno poduzmu nešto povodom ovog incidenta, te da se počinioci kazne.

OPREZ! Uznemrijući sadržaji.

Pas-ugiba-Foto-Bug-ba-25 Pas-ugiba-Foto-Bug-ba-8

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo