Subota, 15 svibnja, 2021

Građani tuzlanskog naselja Slavinovići zabrinuti: Sumnjiva tečnost istjecala u rijeku Jalu

Nemojte propustiti

U blizini mosta u Slavinovićima oko pola sata je istjecala tečnost u rijeku Jalu, a trag je bio dug nekoliko stotina metara uzvodno, javlja portal Druga.tv.

Crvena tečnost u rijeci Jali (Foto: Klix)
Crvena tečnost u rijeci Jali (Foto: Klix)

Prema pisanju pomenutog portala, stanovnici tuzlanskog naselja Slavinovići iskazali su svoju zabrinutost zbog istjecanja tečenosti crvene boje u rijeku Jalu. Naime, u blizini mosta u Slavinovićima oko pola sata je istjecala tečnost u rijeku Jalu, a trag je bio dug nekoliko stotina metara uzvodno.

“Nažalost, nismo uspjeli stupiti u kontakt s odgovornim osobama iz Civilne zaštite. Smatramo kako se istjecanje sumnjive tečnosti mora ispitati kako ne bi bilo eventualnih posljedica po ljude, biljni i životinjski svijet”, kazali su zabrinuti stanovnici tuzlanskog naselja Slavinovići.

U Civilnij zaštiti Općine Tuzla su kazali kako su ovakvi problemi u ingerencijama Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, piše Klix.

“Mene od jutros niko nije kontaktirao. Ali, otići ću na spornu lokaciju i pokušati uzeti uzorke. Na osnovu uzoraka lako možemo zaključiti ko je uzročnik incidenta, jer imamo podatke o tome ko se kakvom djelatnošću bavi. No, ukoliko ne bude mogućnosti da uzmemo uzorke teško ćemo otkriti o čemu je riječ”, rekao nam je kantonalni inspektor za vodoprivredu Hidajet Ribić, a prenosi Klix.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo