Četvrtak, 28 siječnja, 2021

Građani u susjednoj Hrvatskoj u panici: Nikad nisam osjetila takav strah

Nemojte propustiti

Skandalozan istup načelnika Srebrenice: Mladen Grujičić ljut, poziva na otcjepljenje RS

Grujičić odluku CIK-a kao i današnju Suda BiH smatra skandaloznim i sramotnim i dodaje "da se pokazalo da se...

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

“Opet to odvratno buđenje. Sve se treslo. Police po podu. Odmah sam pomislila sam da je Zagreb kao i u trećem mjesecu. Noge su mi otkazale. Djeca su mi tamo….”

Hrvatsku su jutros pogodila dva zemljotresa. Prema prvim informacijama na sisačkom području, potres je u stanovima pričinio znatne štete, pomicao je i rušio namještaj, slike sa zidova. Zidovi u zgradama su popucali…

Foto: 24sata.hr

“Ogledalo mi je palo pokraj glave. Kuća se tresla kao da je od papira. Ležala sam nepomično u krevetu i pokrila se poplunom preko glave. Tata je došao po mene da izađemo van”, ispričala je jedna djevojka iz Siska za 24sata.hr.

“Bome, zatreslo je pošteno. Kao da nas je onaj blagi prije par tjedana pripremao na ovo”, kazao je mladić iz Siska.

Foto: 24sata.hr

“Sve stvari u trgovini su popadale po podu. Činilo se da nikad neće prestati. Užas. Kolegica i ja brzo smo istrčale van. Pokupile smo najnužnije. Odmah smo zvali kući, da vidimo jesu svi dobro”, u potpunom šoku je prodavačica iz sisačke trgovine.

“Zašto opet u lockdownu? Očito to nešto ima s tim. Kad se svi prestanu kretati. Ovakav strah nisam u životu doživjela. Došla sam na posao, nigdje nikoga. Samo se molim da su svi dobro”, rekla je prestrašena gospođa.

Foto: 24sata.hr

“Opet to odvratno buđenje. Sve se treslo. Police po podu. Odmah sam pomislila sam da je Zagreb kao i u trećem mjesecu. Noge su mi otkazale. Djeca su mi tamo. Uzela sam stvari i izašla van ispred zgrade, uzela mobitel i počela panično zvati jedno i drugo”, rekla je gospođa iz Siska.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beogradski analitičar zabrinut: “Vijest o razgovoru između Bidena i Mereklove o prioritetima zajedničkog djelovanja na Zapadnom Balkanu nije dobra za nas”

Iako su brojni analitičari prognozirali da novom američkom predsjedniku Joe Bidenu Balkan neće biti visoko na skali prioriteta, on...

Možda vas zanima i ovo