Subota, 15 svibnja, 2021

Građani uzalud čekali prijevoz: Vozila GRAS-a ostala bez goriva

Nemojte propustiti

Jučer pojedine pojedine autobuske linije u gradu nisu radile, jer nije bilo dovoljno goriva za vozila. Građani su uzalud na stanicama čekali prijevoz.

gras-minibus
Ilustracija

Da je ovo zaista razlog izostanka vožnji na pojedinim linijama potvrdila nam je i Mubera Begić – Žiga, v.d. direktorica KJKP Gras, koja je istakla kako preduzeće već treći dan ima problema sa isporukom goriva.

Tako je jučer do podneva, prema riječima Begić – Žiga, sedam vozila bilo isključeno iz saobraćaja.

– Sa firmom Green oil imamo zaključen ugovor za isporuku goriva, prema kojem je predviđeno da je rok za plaćanje 220 dana od fakturisanja. Međutim, dobavljač nam je rekao da on ne može da ispoštuje ono što je ugovorom predviđeno, tako da smo prinuđeni da plaćamo odmah i da dobijamo onoliko goriva koliko smo uplatili. S obzirom na trenutno velike finansijske poteškoće i da ne možemo obezbijediti dovoljno novca da izvršimo uplatu, imamo situaciju da nam se vozila vraćaju u garažu i da se preskaču neke linije, objasnila je Begić – Žiga.

Direktorica Begić – Žiga je naglasila da je tokom jučerašnjeg dana naručeno 30 hiljada litara goriva i da ih dobavljač još nije obavijestio koliko će im litara moći isporučiti.

– Nemam preciznu informaciju kada će gorivo stići, a do tada se može desiti da pored sedam isključenih vozila, još neka dođu u garažu zbog manjka goriva, zaključila je Begić – Žiga.

Izvor: Oslobođenje

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo