Srijeda, 8 prosinca, 2021

Građani već mogu početi razmišljati o ljetovanju

Autor:N1

Nemojte propustiti

Bez obzira na destinaciju, putovanjima i ljetovanju raduju se mnogi građani. No, čini se da je jednak broj i onih koji će odmor provesti u BiH.

Za ljetovanje nam ipak, iako se najavljivalo suprotno, neće trebati negativni testovi na korona virus. Otvaranjem granica i olakšavanjem procedura – građani već počinju razmišljati o godišnjem odmoru. A agencije spremne, pred njih izbacuju raznovrsnu ponudu destinacija, piše N1.

Ponuda za ljetovanje ove godine je raznovrsna – od Neuma preko Hrvatske, Crne Gore, do dalekih destinacija. Prve polaske turističke agencije nude već od 10. juna, za jadransku obalu. Nešto kasnije, narednog mjeseca, krenuće i prvi bh. turisti na destinacije poput Albanije i Turske. Zbog pandemije korona virusa, neki od aranžmana biće i jeftiniji.

“Ovi hoteli koji se otvaraju u junu mjesecu uglavnom imau određene popuste i značajno su jeftiniji nego što je to bilo prošle godine. Mi u šali kažemo da će Bosanci moći ljetovati u Dubrovniku, npr, koji je inače izrazito skup, ali ove godine ima značajno bolje cijene i bolje uslove”, pojasnio je Muamer Lutvić, direktor turističke agencije Centrotours.

Foto: Pixabay

“Trenutno i hotelijeri u Hrvatskoj istražuju situaciju. Mi smo dobili akcije za početak ljeta, prvu polovinu jula ili do kraja jula. Kasnije će vidjeti koje će cijene ostati, koje će nove akcije biti i slično i kako će pristupiti samom tržištu”, rekao je Dino Ćurić, radnik u turističkoj agenciji.

A u susjednoj Hrvatskoj već spremni dočekuju goste.

“Trenutno su otvoreni 231 hotel i 86 kampova, a u narednim danima otvorenje dodatnih kapaciteta najavile su sve vodeće turističke kompanije. Svi standardi sigurnosti boravka gostiju implementirani su u smještajne objekte, restorane i ostale turističke sadržaje prema preporukama hrvatskih epidemiologa, Svjetske zdravstvene organizacije”, saopšteno je iz Hrvatske udruge turizma.

Posebno raduje činjenica da neće biti posebnih uslova za putovanja građana, te da su hotelijeri ponudu prilagodili situaciji.

“U Turskoj će u hotelima biti ljekar na raspolaganju gostima, promijenile su se neke stvari oko serviranja hrane, rasporeda u hotelu itd, na plaži. Ali, mislim da gosti generalno neće osjetiti razliku u smislu kvaliteta usluge”, pojasnio je Lutvić.

Mjeseci izolacije nisu uticali na želju za putovanjima. Tako agencije u ponudi imaju i egzotične destinaciije.

“Imali smo puno upita za individualne rezervacije za daleka putovanja, tako da pripremamo i egzotična putovanja, tipa Balija, Sejšela, Maldiva i tako”, naveo je Ćurić.

Bez obzira na destinaciju, putovanjima i ljetovanju raduju se mnogi građani. No, čini se da je jednak broj i onih koji će odmor provesti u BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo