Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Gradonačelnici Sarajeva ne ide sa čestitkama: Umjesto bajramske – ramazanska

Nemojte propustiti

Gradonačelnica Grada Sarajeva zaista nema sreće sa čestitkama.

Tradicionlano se u dnevnim novinama upućuju čestitke za blagdane, a pažnju čitatelja izazvala je bajramska čestitka gradonačelnice Grada Sarajeva Benjamine Karić i predsjednika Gradskog vijeća Jasmina Ademovića. Na društvenim mrežama uveliko se dijeli čestitka Ramazan Šerif Mubarek Olsun koja je danas objavljena u dnevnim novinama.

Najvjerovatnije se radi o bezazlenoj grešci dizajnera kojima je promakao pogrešan natpis, a ovih dana imaju puno posla, te ih sa te strane treba shvatiti. No, zanimljivo je da gradonačelnica Grada Sarajeva zaista nema sreće sa čestitkama.

Podsjetimo, pažnju javnosti privukla je i kada je Božić čestitala kazavši kako se veseli “novom kalendaru”. To je izazvalo niz uglavnom podrugljivih komentara o tome kako gradonačelnica Sarajeva ne želi ili ne smije čestitati Božić. Gradonačelnica se nakon kritika ispravila u čestitci i naglasila da će se nastaviti zalagati za multietnično Sarajevo.

Foto: N1

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo