Petak, 5 ožujka, 2021

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković čestitao Dan boraca Vojske RS: “Poklanjamo se svima onima koji u sebi nose ožiljak vremena”

Nemojte propustiti

Krizni štab zabranio proslavu 8. marta u ZDK, pojačan inspekcijski i policijski nadzor

Član Kriznog štaba i direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dr. Senad Huseinagić rekao je da su...

Odluka Kriznih štabova: Ovo su posljednje naredbe i mjere stanovništvu u BiH

Krizni štabovi kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine posljednjih dana najavljuju oštrije mjere i naredbe građanima u borbi protiv...

Čović: Imamo tri člana Predsjedništva BiH i to se neće nikada promijeniti

Zašto se ne bi svaki stanovnik ove države mogao kandidovati? Ali je suština da u Predsjedništvu sjedi bošnjački, hrvatski...

I Slovenija donira BiH 4.800 vakcina

U radnoj posjeti Bosni i Hercegovini danas je predsjednik Slovenije Borut Pahor koji se sastao sa članovima Predsjedništva BiH, ...

Stanivuković navodi da simbolika i značaj ovog dana na izuzetan način govore o idejama slobode i jedinstva srpskog naroda.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, uputio je čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske, Milomiru Savčiću, povodom 14. feburara – Dana boraca Vojske RS i Dana Boračke organizacije ovog bh. entiteta.

Imam izuzetnu čast i zadovoljstvo da Vama, Vašim saradnicima, članovima i svim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske uputim najiskrenije čestitke povodom 14. februara Dana boraca Republike Srpske i Dana Boračke organizacije Republike Srpske, navodi se u čestitki.

Gradonačelnik navodi da simbolika i značaj ovog dana na izuzetan način govore o idejama slobode i jedinstva srpskog naroda, prenosi Srpskainfo.

– Poklanjamo se borcima koji su pali za svoju otadžbinu, ali se poklanjamo i zarobljenim i ratnim vojnim invalidima, nevinim žrtvama i njihvim porodicama, svima koji su ratne godine i stradanje iskusili i preživjeli, a nose u sebi ožiljak vremena i čuvaju sjećanje na svoje najbliže i na ono čemu se strijemilo i što se čuvalo – naveo je gradonačelnik.

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Potvrđeno: Vučićevim vakcinama ističe rok 29. marta! Evo šta kažu iz Agencije za lijekove

Agencija za kontrolu lijekova i medicinskih sredstava završila je provjeru kvaliteta 5.000 vakcina Covishield/AstraZeneca koje je Srbija donirala Bosni...

Možda vas zanima i ovo