Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Gradonačelnik Banjaluke pokazao pravo lice – Drško Stanivuković mijenja priču: Kategorički sam protiv sankcija Miloradu Dodiku, on predstavlja RS

Nemojte propustiti

“Ako pogledamo kroz historiju, koliko god se nekada radovali egzekuciji nekog našeg lidera, to nam se vraćalo kao neko prokletstvo i želim da to prokletstvo konačno izbjegnemo kao narod”, kazao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazao je sinoć na obilježavanju godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma da ne podržava uvođenje sankcija lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Upitan da komentariše sve češće prijetnje sankcijama članu Predsjedništva BiH iz RS-a i da li bi do toga moglo doći te kako bi to utjecalo na građane ovog bh. entiteta, Stanivuković kaže da je kategorički protiv.

“Protiv sam sankcija prema bilo kojem političaru, pogotovo prema onima koji, kakvi god da su, ipak predstavljaju određeno vrijeme, narod i Republiku Srpsku”, kaže gradonačelnik Banje Luke.

Potom je ponudio “historijski osvrt” na dosadašnje “egzekucije lidera”.

“Ako pogledamo kroz historiju, koliko god se nekada radovali egzekuciji nekog našeg lidera, to nam se vraćalo kao neko prokletstvo i želim da to prokletstvo konačno izbjegnemo kao narod”, dodaje Stanivuković.

Kako kaže, na izborima i kroz institucije i zakone treba se suditi određenim političarima.

“Nikada nisam bio opozicija Republici Srpskoj, mogu biti opozicija pojedinim političkim akterima, određenim idejama i namjerama za koje smatram da nisu dobre za Srpsku, ali sam uvijek čovjek svog naroda i za Republiku Srpsku, naglašava Stanivuković.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo