Subota, 27 veljače, 2021

Gradonačelnik bh. grada o impresivnom crnom Audiju: Pošteno sam zaradio orući njive i gajeći bikove

Nemojte propustiti

“Neophodno je uvođenje poreza na luksuz… Ako neko kupi automobil za 200.000 KM, logično je da ne treba plaćati obični porez”

- Neophodno je uvođenje poreza na luksuz. Prije svega su to skupa alkoholna pića, luksuzni automobili... Ako neko kupi...

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

“To je polovan automobil. Bio je star pet godina kad sam ga kupio, a platio sam ga isključivo novcem zarađenim od poljoprivrede”, kaže gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Impresivni crni Audi, kojim svako jutro na posao dolazi mladi gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, mnogima je zapeo za oko, pa gradom kruže svakojake verzije o porijeklu ovog automobila.

Bilo je čak i priča da je gradonačelnikov privatni Audi kupljen „novcem od politike“, iz nekih „crnih fondova“.

Ljubiša Petrović u izjavi za Srpskainfo otkriva da je automobil pošteno zaradio, orući njive i gajeći bikove na porodičnom imanju u Donjem Crnjelovu.

“To je polovan automobil. Bio je star pet godina kad sam ga kupio, a platio sam ga isključivo novcem zarađenim od poljoprivrede”, kaže Petrović.

Njegovi roditelji su mu, kaže, pričali da se nekad novi auto mogao kupiti ako prodaš pola hektara kupusa, ali danas nije tako.

“Ipak, uspješan poljoprivrednik i danas može kupiti solidan auto. Mi smo imali nekoliko dobrih godina na imanju i, eto, skupilo se za moj Audi. Uostalom, nedavno smo prodali 17 bikova po 2.500 KM; to je više nego što je plaćen moj auto”, kaže Ljubiša Petrović.

Foto: Siniša Pašalić, RAS Srbija

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haris Silajdžić otkrio osniva li novu stranku

Kako su objavili neki mediji u BiH, nova stranka ne bi imala nikakve veze sa strankom koju je Silajdžić...

Možda vas zanima i ovo