Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva najavio postavljanje tabli o protjeranim Srbima: Grad 157.000 Srba koji su ga morali napustiti

Nemojte propustiti

“Grad Istočno Sarajevo, grad 157.000 sarajevskih Srba koji su morali da ga napuste”, rekao je Ćosić

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, na današnjoj press konferenciji je najavio kako će na ulazu u ovaj grad biti postavljene table sa natpisom o protjeranim Srbima.

Iako je današnji press organizovan povodom problema u formiranju Vijeća ministara BiH, gradonačelnik Istočnog Sarajeva se dotakao i tabla koje stoje na ulazu u Sarajevo.

Riječ je o tablama na ulazu u Sarajevu na kojima je napisana činjenica da je glavni grad BiH bio pod opsadom 1425 dana. Ćosić kaže da to poštuje i da je “situacija bila takva kakva jeste”.

– Na tablama na ulazu u grad Sarajevo stoji da je grad Sarajevo 1425 dana bio pod opsadom. Poštujemo da je situacija bila takva kava jeste i da je građanski rat u BiH bio takav kakav jeste, ali će u buduće na tablama na ulazu u grad Istočno Sarajevo pisati: Grad Istočno Sarajevo, grad 157.000 sarajevskih Srba koji su morali da ga napuste, rekao je Ćosić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo