Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva ne namjerava ukloniti ploču Ratku Mladiću s Vraca

Autor:S.B.

Nemojte propustiti

“Ponosan sam što sam imao priliku da kažem šta mislim o ratu u BiH i njegovom karakteru, stradanjima, ulozi Vojske Republike Srpske, a siguran sam da to isto misli 99 posto pripadnika našeg naroda…”, kazao je Ćosić

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić reagovao je povodom odluke Gradskog vijeća Sarajeva da zatraži uklanjanje ploče osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, koja je postavljena na ulazu u Kanton Sarajevo, na Vracama.

U objavi na svom Facebook profilu Ćosić je jasno dao do znanja da ploču nema nemjeru ukloniti.

“Gradsko vijeće Sarajeva ne može tražiti da se ukloni nešto na teritoriji grada Istočno Sarajevo, jer na to nema pravo, kao što ni ja, kada sam tražio uklanjanje tabli u Sarajevu koje vrijeđaju srpski narod, nisam to činio odlukom organa Grada Istočno Sarajevo”, kaže Ćosić.

Dodao je da je spomen-ploča na Vracama postavljena u znak sjećanja na smotru srpskih vojnika 19. maja 1992. godine, koji su se na tom mjestu okupili, kako kaže, “iskazujući namjeru da brane svoja ognjišta”.

“Ponosan sam što sam imao priliku da kažem šta mislim o ratu u BiH i njegovom karakteru, stradanjima, ulozi Vojske Republike Srpske, a siguran sam da to isto misli 99 posto pripadnika našeg naroda. Žao mi je što drugi ne prihvataju različito mišljenje, ne prihvataju da svaki narod ima svoje viđenje događaja”, dodao je Ćosić.

Podsjećamo, na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva sa 20 glasova “za” usvojena je inicijativa vijećnice Alme Čengić, kojom se zahtijeva od Ureda visokog predstavnika da naloži skidanje spomen-ploče osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću s ulaza na teritoriju Općine Novo Sarajevo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ekspert čiji je tim identificirao novi soj korone: ‘Zabrane koje države sada uvode su dokazano besmislene‘

Naučnici sada vode utrku s vremenom, pokušavajući utvrditi zaobilazi li južnoafrička varijanta postojeća cjepiva. Brojne vlade brzo su reagirale na...

Možda vas zanima i ovo