Utorak, 16 kolovoza, 2022

Gradonačelnik Makarske sada se kaje: Dragi gosti iz Bosne i Hercegovine su tokom korone spašavali sezonu, uvijek su dobrodošli

Nemojte propustiti

– Žao mi je što je moja izjava o čišćenju grada i neredu koji ostaje iza pojedinaca pogrešno interpretirana – kazao gradonačelnik Makarske

Nakon što je izjavama kako makarske plaže prljaju gosti iz Bosne i Hercegovine šokirao javnost naše države, na svom Facebook profilu oglasio se i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

– Nekultura i nepoštivanje reda nemaju nacionalni predznak! Žao mi je što je moja izjava o čišćenju grada i neredu koji ostaje iza pojedinaca pogrešno interpretirana. Drago mi je da brojke pokazuju kako naši prvi susjedi i dragi gosti iz BiH ne padaju pod utjecaj površnih tekstova izvađenih iz konteksta.

Kao i uvijek do sada, posebno u koronauvjetima kada su spašavali sezonu, turisti iz Bosne i Hercegovine u velikom broju ljetuju u našem gradu jer znaju da su ovdje dobrodošli i cijenjeni gosti.

Komunalni red na plažama i u gradu, prenapregnuta infrastruktura i čistoća, teme su koje se tiču svih naših građana i svih gostiju bez obzira na to odakle nam dolaze i svi se moramo dodatno potruditi kako bismo održavali željeni nivo čistoće.

Svi moramo preuzeti svoj dio odgovornosti za red u zajednici, a na nama kao Gradu je da omogućimo što jednostavnije i lakše djelovanje svih faktora koji su u službi građanima i turistima – objavio je Paunović.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je objavila izjavu Paunovića u kojoj je poručio:

– Sve te vreće smeća pored kanti za otpatke, ostavljaju ljudi koji dolaze na jednodnevne izlete u Makarsku iz BiH. Njih autobus samo iskrca, oni na plaži jedu i peku roštilj i ostave samo smeće, a od njih nema zarade.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo