Subota, 23 siječnja, 2021

Gradonačelniku Stanivukoviću je tek sada sve jasno: Diplome iz Širokog Brijega imaju i službenici Banje Luke…

Nemojte propustiti

Nakon izjave Bakira Izetbegovića o srpskom narodu: Žestoke reakcije iz BiH i regije, oglasio se i OHR

Nakon gostovanja predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u Dnevniku D Federalne televizije, u kojem je govorio o Miloradu Dodiku i...

U BiH upaljen narandžasti i žuti meteoalarm: Olujni udari, obilne padavine, a stiže i novi snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina očekuje se na području Hercegovine, zapada i...

Cristian Schwarz-Schilling: Njemačka preuzima inicijativu u BiH, ne bi ni pokrenula sve to da misli kako sve treba ostati isto

Njemačka je 20. januara obznanila zvanično kandidaturu bivšeg ministra poljoprivrede Christiana Schmidta za visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini....

Federalno ministarstvo zdravstva o nabavci vakcina

Federalno ministarstvo zdravstva podsjeća da je 251. sjednici Vlade Federacije BiH održanoj 14.1.2021. godine prihvaćen Plan vakcinacije protiv COVID-19...

U Gradskoj upravi samo su kratko naveli da će javnost o svim informacijama u vezi s diplomama zaposlenih u Gradskoj upravi biti naknadno upoznata.

Spiskovi diploma zaposlenih u administraciji Banje Luka podigli su prethodnih dana veliku prašinu, a u javnosti se pojavilo mnogo interesantnih detalja.

Jedan od njih je da se jedna od omiljenih obrazovnih institucija za stjecanje diploma onih koji dobijaju platu iz gradske kase, nalazi u Širokom Brijegu.

Da je to tako, pokazuje i detalj da je čak šest zaposlenih u Gradskoj upravi steklo diplomu 27. januara 2017. godine, a 23 nekoliko dana kasnije, odnosno 31. januara 2017, što su za “Srpskainfo” potvrdili i u Gradskoj upravi.

Dvoje zaposlenih je srednju školu u tom mjestu u Zapadnohercegovačkom kantonu završilo u junu 2017. godine, jedan u aprilu 2017., jedan u junu 2010. i jedan u oktobru 2013. godine. Svi su oni zaposleni u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno-vatrogasno-spasilačke jedinice.

U Gradskoj upravi samo su kratko naveli da će javnost o svim informacijama u vezi s diplomama zaposlenih u Gradskoj upravi biti naknadno upoznata.

Srednja strukovna škola sa pravom javnosti Centar za obrazovanje Široki Brijeg bila je privlačna i za one koji su zaposleni u gradskim ustanovama. Tako se, prema podacima objavljenim na internet-stranici Grada, najviše zaposlenih s diplomom ove škole nalazi u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, dok najviše zaposlenih sa srednjom ili višom školom koji su naknadno završili VSS, ima u Domu zdravlja.

U Gradskoj upravi su rekli da su u Domu zdravlja dobili objašnjenje da su u većini tih slučajeva u pitanju radnici koji su naknadno završili fakultet sestrinstva, ali da oni i dalje rade na mjestima sa svojim prvobitnim obrazovanjem.

– Detaljna analiza dostavljenih podataka preduzeća je u toku. Prema informacijama koje smo dobili iz Doma zdravlja, zaposleni sa SSS i VŠS, a koji su u međuvremenu završili VSS, raspoređeni su i rade na mjestima koja odgovaraju SSS i VŠS – rekli su u Gradskoj upravi i napomenuli da će i te informacije biti provjerene.

Ranije su napomenuli da će spisak svih zaposlenih, kao i mjesto i vrijeme stjecanja diplome građani uskoro imati priliku vidjeti na zvaničnoj internet-stranici Grada.

– Gradonačelnik Draško Sranivuković je zatražio da iste podatke na svojim zvaničnim stranicama objave i ustanove, preduzeća i organizacije – naveli su u Gradskoj upravi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ilić poručio Dodiku: “Srpski narod ne može predstavljati lažni patriota i čovjek koji nas je posvađao sa svijetom, u ime budućnosti naše djece i...

Dragutin Ilić smatra da Dodiku nije bila dovoljna afera s ikonom i bruka koju nam je učinio pred svjetskom...

Možda vas zanima i ovo