Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću određen jednomjesečni pritvor

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

Kasumović je zajedno sa još 11 svojih bivših i aktuelnih saradnika, uhapšen u srijedu nakon što se službenicima SIPA-e predao u prisustvu svog advokata.

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, potvrdio je Kasumovićev advokat Asim Crnalić.

Pritvor je određen i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora “Zenicatransa” Vahdetu Drini, dok su mjere zabrane određene za još četiri osobe koje su osumnjičene za krivična djela počinjena na teret “Zenicatransa” i te osobe će se braniti sa slobode.

Kasumović je zajedno sa još 11 svojih bivših i aktuelnih saradnika, uhapšen u srijedu nakon što se službenicima SIPA-e predao u prisustvu svog advokata. SIPA je prethodno pretresla i njegovu kuću te prostorije Gradske uprave Grada Zenica, gdje ga nisu pronašli. Kasumovićevi advokati tvrdili su da je bio na službenom putu.

Po naredbi Tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, pretresi su provedeni na ukupno 11 lokacija u Zenici. U akciji kodnog naziva “Zenicatrans” uhapšene su osobe koje se terete da su, navodno, počinile više krivičnih dijela na teret JKP Zenicatrans-prijevoz putnika Zenica, koje je u međuvremenu otišlo u stečaj.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo