Utorak, 30 studenoga, 2021

Gradska deponija u Mostaru i dalje blokirana, smeće se odvozi na nepoznatu lokaciju

Nemojte propustiti

Foto: Fena
Foto: Fena

Mostarski gradski deponij Uborak i dalje je blokirana te se na to odlagalište ne odlaže smeće, doznaje se jutros iz Javnog poduzeća Uborak koje upravlja spomenutim deponijem.

Prilaz deponiju blokiran je od prošle srijede kamionima Javnog poduzeća Komos, čiji su radnici u generalnom štrajku, a ta blokada i dalje traje, iako je Služba za inspekciju Grada Mostara izdala rješenje kojim se nalaže njegova deblokada.

Rješenje je izdano 24. siječnja i predviđa trodnevni rok za izvršenje po njegovom primitku, no kako je u izjavi za Fenu kazao predsjednik Sindikata Komosa Emir Džubur to rješenje nije stiglo do predstavnika Sindikata.

U međuvremenu, gomila se smeće u istočnom dijelu grada, u kojem djeluje Komos, dok se smeće iz zapadnog dijela grada, u kojem djeluje Javno poduzeće Parkovi, od nedjelje odvozi na nepoznatu lokaciju.

Iz Javnog poduzeća Parkovi nemoguće je dobiti službenu informaciju gdje završava mostarsko smeće, jer je generalni direktor Dragan Krtalić već dva dana na “važnom sastanku”.

U javnosti se pojavila informacija kako se smeće odvozi na lokalitet Nikolića jama, u blizini Čitluka, no tu informaciju za Dnevni list demantirao je direktor čitlučkog komunalnog poduzeća Broćanac Željko Dugandžić.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo