Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Granična policija BiH: Ovo su nove odluke za prelazak granice sa Hrvatskom

Preporučeno

Mješovite komisije Hrvatske i BiH odlučie su prekategorizirati međunarodni putnički saobraćaj i produžiti radno vrijeme na desetak graničnih prijelaza koji služe stanovnicima koji žive uz granicu.

Kako je navedeno na stranici Granične policija BiH, radi se o sljedećim odlukama:

– Odobrava se privremeni međunarodni promet putnika preko stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Gabela – Gabela Polje I, Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig i Hadžin Potok – Bogovolja, u trajanju od tri mjeseca.

Upravo se čita:  Muž joj na postelji: Esada noseći drva na leđima izdržava svoju porodicu

– Odluka kojom se privremeno mijenja radno vrijeme (na 24 sata) stalnih graničnih prijelaza za pogranični promet Vinica – Aržano Pazar, Subašići – Dvorine, Tržačka Raštela – Kordunski Ljeskovac, Zagrad – Pašin Potok, Kaldrma – Lička Kaldrma i Prolog – Podprolog, u trajanju od tri mjeseca.

– Odluke kojima se odobrava privremeni međunarodni promet putnika preko stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Orahov Do – Slano i Duži – Imotica, u trajanju od tri mjeseca. Odluka stupa na snagu i primjenjivat će se od 15. aprila 2022. godine.

Upravo se čita:  Ministar o pomoći EU: Evo koliko je domaćinstava ispunilo uvjete za dodjelu novca!

– Odluke kojima se odobrava privremeni međunarodni promet putnika preko stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Čitluk – Jovića Most na period od 10. juna do 10. septembra 2022. godine.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo