Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Granični policajac dobio pet mjeseci zatvora zbog uzimanja mita od 50 eura

Nemojte propustiti

Sud BiH je optuženom izrekao kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci.

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je danas presudu u predmetu Mile Lukić kojom je optuženi Mile Lukić proglašen krivim što je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, saopćeno je iz Suda BiH.

Sud je optuženom izrekao kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci.

Na osnovu člana 110, 111. i člana 217. stav 4. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH) od optuženog se oduzima imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela – novac u iznosu od 50 EUR koji je optuženi dužan uplatiti u korist budžeta Bosne i Hercegovine u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude.

Optuženi Mile Lukić kriv je jer je 16.6.2021. godine na Međunarodnom graničnom prelazu Brod vršeći kontrolu na ulazu u Bosnu i Hercegovinu iz Republike Hrvatske, u svojstvu službene osobe u institucijama BiH, kao policijski službenik Granične policije BiH, zahtijevao i primio dar u iznosu od 50 EUR da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti, stoji u obrazloženju Suda BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Paklene vrućine u Sarajevu, malo je nedostajalo da jučer padne rekord: Građani pitaju do kada ovako, odgovor dao Nedim Sladić

Jedna od pratiteljki je upitala kada bi mogli očekivati osvježenje, odnosno do kada će u ovom dijelu države biti...

Možda vas zanima i ovo