Subota, 9 prosinca, 2023

Granični policajac dobio pet mjeseci zatvora zbog uzimanja mita od 50 eura

Preporučeno

Sud BiH je optuženom izrekao kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci.

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je danas presudu u predmetu Mile Lukić kojom je optuženi Mile Lukić proglašen krivim što je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, saopćeno je iz Suda BiH.

Sud je optuženom izrekao kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci.

Upravo se čita:  Poskupljenje u najavi? Vlada FBiH proglasila stanje ugrožene sigurnosti snabdjevanja električnom energijom

Na osnovu člana 110, 111. i člana 217. stav 4. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH) od optuženog se oduzima imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela – novac u iznosu od 50 EUR koji je optuženi dužan uplatiti u korist budžeta Bosne i Hercegovine u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude.

Optuženi Mile Lukić kriv je jer je 16.6.2021. godine na Međunarodnom graničnom prelazu Brod vršeći kontrolu na ulazu u Bosnu i Hercegovinu iz Republike Hrvatske, u svojstvu službene osobe u institucijama BiH, kao policijski službenik Granične policije BiH, zahtijevao i primio dar u iznosu od 50 EUR da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti, stoji u obrazloženju Suda BiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Parlamentu FBiH pokrenuta inicijativa da borci koji nikad ništa nisu dobili od države dobiju borački dodatak

Delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Fahrudin Čolaković i Mirnes Bašić iz SDA pokrenuli su inicijativu za uvođenje...

Možda vas zanima i ovo