Četvrtak, 24 lipnja, 2021

GRAS: Danas jednosatni protest, nema obustave saobraćaja

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Radnici preduzeća GRAS danas će se u 15 sati okupiti ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo kako bi iskazali nezadovoljstvo radom Vlade.

Predsjednik Sindikata komunalne privrede GRAS-a Adnan Himzanija u ponedjeljak je potvrdio Feni da radnici ne odustaju od jednosatnog protesta koji je ranije najavljen za utorak, 11. februar, ispred zgrade Vlade Kantona.

Istaknuo je da zbog tog protesta neće biti obustave gradskog saobraćaja.
Prema njegovim riječima, danas i narednih dana u 15 sati planiraju mirno okupljanje pred zgradom Vlade KS-a uprkos tome što je ta zgrada, kako je poznato, devastirana tokom protesta u petak.

Himzanija je podsjetio da su se na taj korak odlučili jer su nezadovoljni situacijom u javnom prijevozu i teškim položajem u kojem se nalaze već nekoliko mjeseci, dok nadležni ne čine ništa da se stanje popravi.

Dodao je da očekuju isplatu decembarske plate, a jedan od njihovih prvih zahtjeva je realizacija zaključaka Skupštine KS-a s ciljem stabilizacije ovog javnog preduzeća.

“Mi stojimo iza onoga što radimo i dostojanstveno ćemo tražiti ispunjenje naših zahtjeva” kazao je Himzanija, istaknuvši da osuđuju svaki vid nasilničkog ponašanja.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo