Nedjelja, 1 listopada, 2023

GRAS: Hasan Bašić podnio ostavku!

Preporučeno

Vršilac dužnosti direktora preduzeća GRAS Hasan Bašić je danas podnio ostavku na to mjesto, saznaje „Dnevni avaz“ iz Nadzornog odbora preduzeća.

Hasan_Basic_GRASBašića je na to mjesto reimenovao NO u petak, nakon čega su se radnici masovno pobunili i obustavili gradski saobraćaj dva dana.

Nakon razgovora s Vladom KS, radnici su pokrenuli vozila, a kako je tada dogovoreno, rješenje problema, odnosno zahtjev radnika da se Bašić ne imenuje na čelnu funkciju preduzeća, bit će razmatran tokom sedmice.

Upravo se čita:  Muštuluk: Evo kad će građani BiH dobiti novčanu pomoć od EU

To se desilo danas kada je Bašić podnio ostavku, a kako saznajemo, NO bi također, danas trebao imati vanrednu sjednicu na kojoj će imenovati novog v.d. direktora preduzeća, koji će upravljati GRAS-om do izbora novog direktora.

Ekipa „Avaza“ u ovim trenucima nalazi se u krugu GRAS-a. Kako su nam kazali radnici, Bašić je sa suprugom napustio preduzeće. Radnici su u krugu vidjeli i nedavno smijenjenog v.d. direktora Adisa Šehića, a kako su nam kazali, trenutno iščekuju početak sjednice NO na kojoj će biti imenovan novi v.d. direktora.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo