Nedjelja, 2 listopada, 2022

GRAS: Hasan Bašić podnio ostavku!

Nemojte propustiti

Vršilac dužnosti direktora preduzeća GRAS Hasan Bašić je danas podnio ostavku na to mjesto, saznaje „Dnevni avaz“ iz Nadzornog odbora preduzeća.

Hasan_Basic_GRASBašića je na to mjesto reimenovao NO u petak, nakon čega su se radnici masovno pobunili i obustavili gradski saobraćaj dva dana.

Nakon razgovora s Vladom KS, radnici su pokrenuli vozila, a kako je tada dogovoreno, rješenje problema, odnosno zahtjev radnika da se Bašić ne imenuje na čelnu funkciju preduzeća, bit će razmatran tokom sedmice.

To se desilo danas kada je Bašić podnio ostavku, a kako saznajemo, NO bi također, danas trebao imati vanrednu sjednicu na kojoj će imenovati novog v.d. direktora preduzeća, koji će upravljati GRAS-om do izbora novog direktora.

Ekipa „Avaza“ u ovim trenucima nalazi se u krugu GRAS-a. Kako su nam kazali radnici, Bašić je sa suprugom napustio preduzeće. Radnici su u krugu vidjeli i nedavno smijenjenog v.d. direktora Adisa Šehića, a kako su nam kazali, trenutno iščekuju početak sjednice NO na kojoj će biti imenovan novi v.d. direktora.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo