Četvrtak, 9 prosinca, 2021

GRAS poziva građane da se korektno odnose prema vozačima i vozilima!

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

GRAS poziva građane da se korektno odnose prema službenim osobama i vozilima GRAS-a, a kako bi omogućili siguran i neometan javni gradski prevoz, jer ovakvi napadi imaju višestruke posljedice, a prije svega dovode u pitanje sigurnost korisnika i voznog osoblja, kao i odvijanje javnog gradskog prevoza

Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS saopćilo je da je danas u 13.22 sata došlo do još jednog u nizu napada na službene osobe ovog preduzeća na tramvajskom stajalištu kod Tehničke škole kada je nepoznati napadač bokserom napao vozača tramvaja A. J.

Naime, prema izjavi vozača nepoznati putnik je pri ulasku u tramvaj na Katedrali od vozača kupio kartu za prijevoz, uz verbalne prijetnje.

Međutim, nakon zaustavljanja tramvaja na stanici kod Tehničke škole pomenuti putnik je pri izlasku iz vozila prišao vozaču A.J. te ga jako udario bokserom u glavu nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu, saopćeno je iz GRAS-a.

Uviđaj su izvršili pripadnici PU Centar, a povrijeđeni vozač je prevezen na KCUS, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Povrijeđenom vozaču su konstatovane lakše povrede.

Zbog napada na vozača, tramvajski saobraćaj je bio u zastoju od 13.22 do 13.41 sati.

GRAS poziva građane da se korektno odnose prema službenim osobama i vozilima GRAS-a, a kako bi omogućili siguran i neometan javni gradski prevoz, jer ovakvi napadi imaju višestruke posljedice, a prije svega dovode u pitanje sigurnost korisnika i voznog osoblja, kao i odvijanje javnog gradskog prevoza.

Također napominju da je plaćanje usluga javnog gradskog prijevoza zakonska obaveza, kao i plaćanje svih ostalih komunalnih usluga, te da od toga umnogome zavisi i kvalitet javnog gradskog prevoza.

VEZANO: Sarajevo: Pretučen vozač tramvaja, napadač pobjegao

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo