Subota, 18 rujna, 2021

Grčka neće platiti ratu MMF-u: Juncker poslao Ateni posljednju ponudu

Nemojte propustiti

“Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker poslao je još jednu ponudu Ateni u pokušaju da se postigne sporazum s vjerovnicima o novom paketu reformi prije nego istekne krajnji rok 30. lipnja”, potvrdili su u utorak ujutro izvori iz EU-a i grčke vlade, prenose agencije.

Prema toj “last minute” ponudi, grčki premijer Aleksis Cipras trebao bi u utorak poslati pisani pristanak na najnovije uvjete, na vrijeme da se sazove hitan sastanak ministara financija eurozone. Isto tako Cipras bi se trebao obvezati da će u javnosti voditi kampanju da se taj novi prijedlog usvoji na referendumu u nedjelju.

Ipak, nema nikakvih naznaka da je Cipras spreman odustati od svoje odluke o odbacivanju ponude vjerovnika koju je više puta opisao kao “poniženje” Grčke prije nego je za 5. srpnja sazvao referendum na kojemu bi Grci trebali glasovati o predloženim novim mjerama štednje.

U Grčkoj demonstracije

Građani su se okupili ispred parlamenta. Ujedinjeni su pjevali u glas “Ne Trojci!” Bild piše kako se pred parlamentom okupilo 40 tisuća ljudi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo