Subota, 2 srpnja, 2022

Grlić Radman će na sastanku zemalja članica NATO-a govoriti o krizi u BiH: Evo šta će posebno istaknuti

Autor:Hina

Nemojte propustiti

– Jedino institucionalno funkcionalna Bosna i Hercegovina koja počiva na tim temeljima ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda i ostalih građana može biti prosperitetna i može ostvariti europsku perspektivu i NATO članstvo – rekao je

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je danas u Berlinu gdje sudjeluje na dvodnevnom sastanaku ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a da će na tom sastanku “posebno istaknuti krizu u Bosni i Hercegovini i potrebu promjene Izbornog zakona”.

– Ja ću naglasiti potrebu jačeg angažmana NATO-a u jugoistočnoj Europi odnosno zapadnom Balkanu kada su u pitanju demokratski i svi ostali reformski procesi u tim zemljama kako bismo i te zemlje ohrabrili u njihovom nastojanju za članstvo u NATO-u – rekao je Grlić Radman, javlja Hina.

Dodao je da će posebno istaknuti krizu u Bosni i Hercegovini i potrebu promjene Izbornog zakona koji bi trebao “odražavati usvajanje onih važnih izmjena kojima bi se regulirala ravnopravnost triju konstitutivnih naroda sukladno Dejtonskom i Pariškom sporazumu”.

– Jedino institucionalno funkcionalna Bosna i Hercegovina koja počiva na tim temeljima ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda i ostalih građana može biti prosperitetna i može ostvariti europsku perspektivu i NATO članstvo – rekao je Grlić Radman.

Neformalni dvodnevni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a bit će podijeljen u tri bloka: u subotu bi se trebalo raspravljati o najavama Švedske i Finske o aplikaciji za punopravno članstvo, a u nedjelju o posljedicama ruske agresije na Ukrajinu te o strateškom konceptu NATO-a koji bi trebao biti usvojen na samitu u Madridu krajem juna.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Reis Kavazović uputio otvoreno pismo vlastima u Sarajevu zbog sinoćnjeg performansa ispred Narodnog pozorišta

- Od vlade kantona, gradonačelnice, gradskih vlasti, općinskih načelnika i vijeća, pa do drugih nadležnih vlasti, građani, među kojima...

Možda vas zanima i ovo