Subota, 28 siječnja, 2023

Grlić Radman uplašio se Moskve, Putin više nije zločinac: Ja vam govorim o tome… Ja ne mogu govoriti, ja mogu reći, ali ne mogu govoriti u ime suda!

Nemojte propustiti

– Ne mogu govoriti u ime nekoga ko treba istražiti ratni zločin, ko je počinio ratni zločin – kazao je Grlić Radman

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman je prije nekoliko dana predsjednika Rusije Vladimira Putina nazvao ratnim zločincem zbog agresije Moskve na Ukrajinu.

Uslijedile su oštre reakcije Kremlja, pa je Grlić Radman sada počeo ličiti na “Kremljenka s Pantovčaka”, kako je Hrvatska demokratska zajednica, čiji je ministar član, nazvala predsjednika države Zorana Milanovića zbog njegovih proruskih stavova.

– Pogledajte. Bio je jedan intervju od pola sata, ja sam govorio o puno tema. Ja nisam sudija. Znači, ja gledam situaciju razaranja, ja vidim stradanje civila. Vidite, ja vam govorim o tome… Ja ne mogu govoriti, ja mogu reći, ali ne mogu govoriti u ime suda. Ne mogu govoriti u ime nekoga ko treba istražiti ratni zločin, ko je počinio ratni zločin – kazao je Grlić Radman za RTL.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo