Srijeda, 18 svibnja, 2022

Grlić-Radmanov savjetnik poručio: “Izravni krivac za propast pregovora je Bakir Izetbegović!”

Nemojte propustiti

– Bošnjaci su već tri puta izabrali ‘antihrvatskog člana Predsjedništva BiH’ i to je dovelo do nepovjerenja između Bošnjaka i Hrvata

Gost u programu televizije N1 bio je Domagoj Knežević s Hrvatskog instituta za historiju te savjetnik ministra vanjskih poslova za BiH. Knežević je govorio o nedavno propalim pregovorima za izbornu reformu u našoj zemlji.

Za propast pregovora o reformi izbornog zakonodavstva otvoreno je optužio lidera SDA.

“Pregovori su sada u fazi mirovanja. Po meni, izravni krivac za njihovu propast je predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Hrvatski politički predstavnici su bili najkonstruktivniji. Njihovi prijedlozi su bili verificirani na prethodnim pregovorima u Neumu od strane Venecijanske komisije kao prijedlozi koji akceptiraju i uključuju ukidanje svih onih diskriminacija koje su bile prema presudama Evropskog suda za ljudska prava”, rekao je Knežević i dodao:

“Hrvatski politički predstavnici dali su najkonstruktivnije prijedloge kako bi se riješila trenutna politička kriza koja je uzrokovana željom dijela bošnjačke političke elite da i dalje biraju hrvatske političke predstavnike. Bošnjaci su već tri puta izabrali ‘antihrvatskog člana Predsjedništva BiH’ i to je dovelo do nepovjerenja između Bošnjaka i Hrvata.”

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozači u BiH ogorčeni: Za 1 KM dobijemo manje sekundi za pranje vozila

Već neko vrijeme samouslužne praonice su popularne među sugrađanima. Ubaciš novac u aparat, pa sam odlučuješ koliko i kako...

Možda vas zanima i ovo