Srijeda, 8 prosinca, 2021

Grom ubio tri krave: “Cijela porodica mi je živjela od njih, uskoro su trebale da se otele”

Nemojte propustiti

SRBIJA – Odjednom je jako sijevnulo i puklo, i krave koje su bile pod drvetom odmah su popadale. Kad smo posle grmljavine izašli, već su bile mrtve. Sve tri su bile umatičene i trebalo je uskoro da se otele

U oluji, praćenoj gradom, grom je ubio tri steone krave domaćina Gordana Popovića iz sela Grubetići na Rogozni.

Isti crni scenario – kada se nadviju teški gradonosni oblaci – gotovo svake godine zagorča život poljoprivrednicima u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji.

Tako je bilo i u utorak po podne, odnosno u srijedu. Arsenal ispaljenih protivgradnih raketa nije istopio mnogo ledenih projektila, koji su “izbombardovali” zasade, voćnjake i stoku.

– Bilo je strašno, šest krava, koje su mi sve što imam, oluja je zatekla ispred kuće. Tri su se od kiše i grada sklonile ispod strehe, a druge tri ispod obližnjeg drveta. Odjednom je jako sijevnulo i puklo, i krave koje su bile pod drvetom odmah su popadale. Kad smo posle grmljavine izašli, već su bile mrtve. Sve tri su bile umatičene i trebalo je uskoro da se otele. Šteta prelazi 4.000 eura, i ne znam da li ću moći da se oporavim od ovoga što me je zadesilo – kaže za “Novosti” domaćin Gordan Popović.

Naglašava da je sreća u tome što niko od familije nije stradao pokušavajući da krave skloni u štalu.

– Nadam se da će mi Grad Novi Pazar i dobri ljudi pomoći da nadoknadim bar dio štete, jer od krava cijela porodica živi, od njih izdržavam troje djece, suprugu i starog oca – ističe Popović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo