Subota, 15 svibnja, 2021

Grupa građana istjerala revizore iz tramvaja

Nemojte propustiti

Građani Sarajeva još uvijek ne mogu da se pomire s činjenicom da su početkom aprila, na osam dana ostali bez javnog gradskog prevoza zbog nelegalnog i nenajavljenog štrajka radnika GRAS-a.

Foto: Arhiv
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Naime, jutros oko devet sati grupa građana istjerala je revizore iz tramvaja broj 2, koji saobraća na relaciji Čengić Vila – Baščaršija, javila je čitateljica portala Radiosarajevo.ba.

Prethodno su revizori od jednog mladića tražili kartu, koju ovaj nije imao. Revizori su zatražili od mladića da izađe iz tramvaja, što je on odbio. Uslijedila je verbalna prepirka, a na stranu mladića stala je grupa građana koja je verbalno napala revizore.

“Kako vas nije sram. Vi niste vozili osam dana, a imate obraza tražiti karte. Sada mi štrajkujemo”, prenijela nam je stavove prisutnih u tramvaju naša sugrađanka.

Ona je navela izrazito drsko ponašanje revizora, te istakla kako je jedna revizorka rekla: “Eto, neka vas vozi Centrotrans”.

Navodno je bilo i prijetnje da će biti pozvana policija, ali od toga nije bilo ništa, te su revizori na kraju izašli iz tramvaja koji je nastavio voziti. U Operativnom centru MUP-a rekli su nam da nisu zaprimili pozive vezane za ovaj događaj.

Izvor: Radiosarajevo

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo