Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Grupa građana iz Sarajeva poručila građanima Skoplja i Makedonije: Uz vas smo

Nemojte propustiti

– Student Akademije scenskih umjetnosti Zulfikar Filandra, jedan od organizatora današnjeg okupljanja na Trgu djece Sarajeva kazao je kako je okupljanje simbolično – na 20. dan protesta koji se organizuju u Skoplju

Nekolicina studenata i građana Sarajeva poručila je danas građanima Skoplja i Makedonije kako nisu sami te kako trebaju ostati zajedno usljed kompleksne situacije u kojoj se nalazi njihova država, javlja Anadolu Agency (AA).

Student Akademije scenskih umjetnosti Zulfikar Filandra, jedan od organizatora današnjeg okupljanja na Trgu djece Sarajeva kazao je kako je okupljanje simbolično – na 20. dan protesta koji se organizuju u Skoplju.

“Mi smo se odlučili na ovu gestu iz solidarnosti. Ne podržavamo niti jednu od političih opcija u Makedoniji, poltiička situacija je sada tamo vrlo kompleksna. Ono što nas zanima jesu ljudi i građani te zemlje”, kazao je Filandra.

Prema njegovim riječima, građani BiH su uz građane Makedonije.

aa_picture_20150525_5442278_web

“Mi želimo da kažemo da postoji neko u Sarajevu ko je solidaran s grupom u Makedoniji, tj. da mislimo na ljude u Skoplju i da ih podržavamo”, istakao je Filandra.

Manjem skupu podrške i solidarnosti građana Sarajeva sa demonstrantima u Makedoniji pridružio se i Hajrudin Osmančević iz Sarajeva.

“Žele Makedoniju raskopati kao što su i nas i želim narodu Makednije reći da budu skupa protiv onoga što im se dešava. Želim im da ne dožive sudbinu BiH, da je ne razdijele. Trebaju biti zajedno i složni”, kazao je Osmančević, poručujući kako su “građani BiH uz građane Makedonije”.

Protesti u Makedoniji počeli su početkom mjeseca zbog prikrivanja ubistva 21-godišnjeg Martina Neškovskog i zbog policijske brutalnosti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Djevojčica (4) se iskrala iz kuće i otišla se igrati, njeno tijelo u autu pronašla majka…

Kao i svakog dana, pišu Novosti, djevojčica je u to vrijeme odlazila u kuću babe i djede, koja je...

Možda vas zanima i ovo