Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Guaruja snimila film: Kako je nogomet spojio Zmajeve i Brazilce

Nemojte propustiti

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Gradska uprava grada Guaruje na čelu s gradonačelnicom Mariom Antoanetom de Brito odmah je po saznanju da će ugostiti reprezentaciju Bosne i Hercegovine krenula s pripremama.

Jedna od prvih stvari koja je pokrenuta iz ureda gradonačelnice bio je kratki dokumentarni film namijenjen bh. igračima i navijačima. Film je urađen u Guaruji, a priča priču o istinski prijateljskom raspoloženju koje su građani Guaruje pokazali prema bh. igračima i navijačima, piše “Novo vrijeme”.

Nakon kompletiranja filma o mišljenjima i stavovima građana Guaruje, filmska ekipa dobila je zadatak da uradi isti film, ali ovog puta u Sarajevu. Plan je bio film prikazati bh. reprezentativcima kao znak požrtvovanosti Guarujana u njihovoj nakani da se bh. nogometaši osjećaju kod kuće. Film u Sarajevu snimljen je, na insistiranje reditelja, s običnim ljudima koji su Zmajevima poželjeli sve najbolje u Brazilu. Safet Sušić bio je oduševljen vidjevši film, piše “Novo vrijeme”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo