Srijeda, 26 siječnja, 2022

‘Gurnula sam muslimana – jer mrzim Indijce i muslimane’

Nemojte propustiti

Tridesetjednogodišnja Njujorčanka, uhapšena nakon što je u četvrtak pod podzemnu željeznicu gurnula muškarca i izazvala njegovu trenutačnu smrt, kazala je da je to učinila jer ‘mrzi muslimane i Indijce’, saopštile su vlasti u Queensu

New York City police officers escort 31-Year-old Erika Menendez to an awaiting car as she screams, at New York City  Police department 112th Precinct in the Queens Borough of New York

“Gurnula sam muslimana pod voz jer mrzim Indijce i muslimane” od napada na Blizance 2001., kazala je Erika Menendez policiji. Zbog ubistva iz rasističkih pobuda čeka je vjerojatno 25 godina zatvora. Žrtva, Sunando Sen (46), rođen je u Indiji, prenosi agencija Routers.

Po svjedocima, žena je stajala na postaji podzemne željeznice i razgovarala sama sa sobom, a kad je metro prišao dovoljno blizu, gurnula je muškarca koji joj je stajao okrenut leđima te je nije ni primijetio. Sve su zabilježile nadzorne kamere pa je žena ubrzo uhvaćena.

To je drugi put u kratko vrijeme da se takav incident dogodio u podzemnoj željeznici. Početkom mjeseca, 58-ogodišnji muškarac gurnut je na tračnice nakon svađe na postaji. Njegov ubojica brzo je uhapšen i optužen.

(Depo)

Više s weba

Izdvajamo

Austrijski “Heute”: Niko ne donosi više korone od Bosanaca

Dobra vijest je, piše Heute, što su se slučajevi zaraženih koronom među putnicima koji se vraćaju iz gotovo svih...

Možda vas zanima i ovo