Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Guverner pogođene regije: Ukrajina izvršila napad u Rusiji, ima poginulih

Nemojte propustiti

Jedna osoba je poginula, a tri su ranjene na jugozapadu Rusije u granatiranju iz Ukrajine, objavio je danas ruski guverner pogođene regije.

“U ovom trenutku jedna osoba je izgubila život, preminula je u kolima hitne pomoći, a ima troje ranjenih”, rekao je guverner regije Belgorod Vjačeslav Gladkov u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Inače, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterres saopštio je danas da mirovni sporazum ili prekid vatre u Ukrajini trenutno nisu mogući, javlja AP.

Guterres je nakon sastanka sa predsjednikom Austrije Alexanderom Van der Bellenom u Beču rekao da je jasno da “u sadašnjem momentu ne postoje neposredne šanse za mirovni sporazum ili lokalni prekid vatre” i da su UN fokusirale sve diplomatske napore na poboljšanje uslova života civila. On je dodao da UN u saradnji sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta pomažu pri evakuaciji Ukrajinaca iz ratnih područja.

Guterres je rekao i da UN još uvijek mogu “mnogo da učine na polju diplomatije kako bi spasile živote i poboljšale humanitarnu situaciju u sukobu”.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Za sve su krivi Bošnjaci: Iz Tegeltijinog kabineta mole UN za njegovo obraćanje na današnjoj sjednici Vijeća sigurnosti

Iz Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara navode da se od ambasadora SAD pri UN i stalnih članica očekuje da reaguju...

Možda vas zanima i ovo