Petak, 24 ožujka, 2023

Hadžifejzović: Što se nisi nagovorio Vučiću i Milanoviću za presude? Konaković: Da napravim belaj?! Ti im se nagovori!

Nemojte propustiti

Ministar vanjskih poslova BiH iznio je i detalje susreta sa predsjednikom Srbije te koliko je sastanak trajao…

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, nakon povratka iz službene posjete Srbiji, a prije toga Hrvatskoj, gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

U jednom trenutku razgovor je tekao ovako…

Konaković: Nisam došao da prevaspitam ni Milanovića, ni Vučića, ni Abazovića! Nisam Milanovića podsjećao na presude i genocid, ali ne kažem da neću! Mogao sam napraviti incident i belaj i dobiti neki poen, ali građani BiH ne bi imali ništa od toga!

Hadžifejzović: Što im se nisi nagovorio?!

Konaković: Pa ti im se nagovori, ja hoću da napravim nešto od ove države! Laž je da sam dogovorio sjednicu Vijeća ministara BiH na kojoj će se raspravljati o Izbornom zalonu!

Ipak, Konaković je najavio da će biti razgovora i o reviziji…

– Planiram se susretati sa regionalnim liderima koliko god je to moguće! Da li se Bakir Izetbegović revizijom poigrao, trgovao ili je bio samo nemaran, to je naša unutrašnja stvar! Sigurno ću Vučića u nekom od narednih sastanaka pitati za reviziju! Neću stati i odustati od tog pitanja!

Ministar vanjskih poslova BiH iznio je i detalje susreta sa predsjednikom Srbije te koliko je sastanak trajao…

– Sa Vučićem sam imao korektan sastanak od 45 minuta! Za nas su najvažnije teme bile granica sa Srbijom, energetski projekti, kao i naši ljudi koji su tamo optuženi za ratne zločine, Osmanović pogotovu… Doček je bio sa rezervom, ali ispraćaj je bio topliji! Vučić je bio na početku razgovora malo “repetiran”, rekao je da se umorio! Razgovarali smo o rješenjima, a ne o blokadama! Vučić je rekao da nivo stranih investicija iz zemalja koje nisu zemlje EU u Srbiji raste drastično! O autoputu Beograd-Sarajevo sam razgovarao i sa Vučićem i sa Dodikom!

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo