Subota, 22 siječnja, 2022

Hadžikadić: Dok destruktivne snage pripremaju teren, “prodržavne” snage šute

Nemojte propustiti

– Nije upitno da postoje snage koje žele destrukciju države. Pitanje je da li su prodržavne snage spremne da tu državu zaštite – piše Mirsad Hadžikadić u posljednjoj kolumni koju objavljujemo u cijelosti:

Trenutno postoje državne institucije koje su smještene na teritoriji entiteta Republika Srpska, koje nemaju rezervne lokacije računarskih sistema. Lokacije izvan tog entiteta. Institucije kao Uprava za indirektno oporezivanje, IDDEEA koja sprema identifikacijske dokumente svih građana, Agencija za lijekove i medicinska sredstva ili Agencija za razvoj visokoškolskog obrazovanja.

Na primjer, Uprava za indirektno oporezivanje prikuplja 88% ukupnih prihoda države. Bez infomacija koje su spremljene na njihovim računarima, država gubi podatke o dužnicima, a time i svoj budžet. Dakle, ukoliko vlasti u RS – u odluče da se ovaj entitet otcijepi, Bosna i Hercegovina gubi 88% svojih prihoda, koji ostaju u Republici Srpskoj.

Dok destruktivne snage pripremaju teren, “prodržavne” snage šute.

I takvih primjera ima mnogo.

Osim reaktivnim izjavama za medije, koje se odnose na dnevnopolitičko blato bh. politike i koje ne prave nikakvu razliku, ko suštinski brani Bosnu i Hercegovinu konkretnim aktivnostima, da se spriječe negativne posljedice unilateralnih poteza na štetu države.

Na štetu građana Bosne i Hercegovine.

Na štetu svih nas.

Više s weba

Izdvajamo

Zahiragić najavljuje: Predložit ću izgradnju džamije na Trebeviću

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika...

Možda vas zanima i ovo