Subota, 4 prosinca, 2021

Hadžikadić: Herceg – Bosna opet ruši mostove Mostara!

Nemojte propustiti

Nakon dugogodišnje anarhije, Mostar je, konačno, dobio vlast. Međutim, konture bezvlašća su i dalje prisutne na svakom koraku ovog grada, na koje „nova“ vlast nema odgovore.

Samo nekoliko dana nakon monstruoznih prizora navijačkih nereda, o kojima smo govorili, Mostar je opet epicentar huškačkih događanja. U susret tridesetoj godišnjici osnivanja paradržavne organizacije Herceg – Bosne, zapadni dio Mostara je osvanuo obavijen njenim zastavama.

Riječ je o neuspjelom projektu udruženog zločinačkog poduhvata, koji je takav epitet dobio presudom Međunarodnog suda u Hagu, a koji predstavlja jednu od najmonstruoznijih epizoda proteklog rata, sa posebnim akcentom na Mostar.

Prije nekoliko dana smo obilježili tužnu godišnjicu rušenja Staroga mosta, kojeg je srušila regularna vojska paradržave u pokušaju, takozvane Herceg – Bosne. Umjesto izvinjenja i izgradnje mostova pomirenja i prijateljstva, u Mostaru snage destrukcije nastavljaju divljati, što predstavlja „sol na ranu“ ovom napaćenom gradu i mnogim njegovim građanima. Ovdje se, i dalje, ruše mostovi tolerancije i pomirenja.

Definitivno, najveća odgovornost pripada gradonačelniku Kordiću, kojeg pozivamo da hitno ukloni ova obilježja.

Od odgovornosti nije operisana ni mostarska SDA, koja zajedno sa HDZ – om čini vlast u Mostaru. Predsjedavajući gradskog vijeća Salem Marić je, tokom jučerašnje sjednice, uputio prijedlog da gospoda Sattler i Nelson dobiju status počasnih građana Mostara.

Umjesto ispraznog populizma, pozivamo gospodina Marića da se, zajedno sa svojim

koalicijskim partnerom, uhvati rješavanja ovoga problema.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo