Srijeda, 18 svibnja, 2022

Hadžikadić o izjavama Milanovića: Izigrava glasnogovornika Milorada Bosanca, hoće Zoran biti većim Hrvatom od Tuđmana

Nemojte propustiti

Predsjednik Paltforme za progres i član Koalicije Država Mirsad Hadžikadić osvrnuo se na posljednje izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je izjavio da je za njega “izdajnik ako neko iz Hrvatske glasa za sankcije Dodiku”. Njegovo reagovanje prenosimo u cijelosti:

Veliki je izazov zdravom razumu upratiti putanju misli Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske.

Definitivno, riječ je o političkom konvertitu koji se u procesu prelaska sa lijevog, na krajnje desni politički spektar, negdje izgubio.

A, da proces lutanja nije dovršen, Milanović nas je podsjetio i juče.

Nekada je govorio kako je „proslava dana RS-a najgori mogući izabrani datum, nakon kojeg su uslijedili grozni zločini i da slaviti to kao ‘sveto začeće’ jedne paradržave, nije politički pametno“. Čak je dodao da je „RS trebalo vojno uništiti“.

Danas je izigravao glasnogovornika Milorada Bosanca, na način da bi mu i sam Vučić pozavidio. Kaže da bi svakoga ko bi u Vijeću EU glasao za uvođenje sankcija dotičnom Bosancu, nazvao izdajnikom.

Neko bi rekao da se radi o podvojenoj ličnosti. Meni se čini da se radi o čovjeku koji pokušava opravdati saradnju HDZ-a i Milorada Bosanca Hrvatima u Bosni i Hercegovini, a s druge strane, ne izazvati ljutnju tih istih Hrvata koji su etnički očišćeni iz entiteta RS. Čovjeku bez ideologije i etike.

Međutim, činjenica da Zoran Milanović ne poštuje moralne ni ideološke vrijednosti i da mu očito nije jasna ni vlastita ideologija, nije opravdanje i ne daje mu za pravo rigidno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, na način kako to nijedan predsjednik HDZ-a do sada nije činio. Hoće Zoran biti većim Hrvatom od Tuđmana.

Gospodine Milanoviću, svoje frustracije i nacionalističke težnje liječite negdje drugo, ne na Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nakon RS došla na red Federacija: Schmidt šalje pisma premijerima

Pismo sličnog sadržaja će uskoro biti upućeno svim kantonalnim premijerima u Federaciji BiH. U pismu Schmidta upućeno premijeru Unsko-sanskog kantona...

Možda vas zanima i ovo