Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Hadžikadić o protestnoj šetnji: Važno je da se čuje glas naroda

Nemojte propustiti

„Bit ćemo veoma značajni na ovim izborima, a pogotovo ćemo biti značajni na Općim izborima 2022. godine“, kazao je Hadžikadić.

Mirsad Hadžikadić, osnivač i predsjednik Platforme za progres kazao je na današnjoj mirnoj protestnoj šetnji da je ona došla iz srca i duše. Na Baščaršiji se okupilo više hiljada građana koji će šetati do Parlamentarne skupštine BiH, a među prvim zahtjevima je održavanje lokalnih izbora, borba protiv korupcije, promjene.

“Ljudi koji smatraju da se nešto drugačije mora desiti u ovoj državi i mislim da je zaista krajnje vrijeme. Vidite šta se dešava jučer i prekjučer, odjednom se kriminal izjednačava sa nacionalnim pitanjem i da se upit Tužilaštva smatra državnim udarom. Država se poistovjećuje sa strankom da li je to moguće i državu izjednačavaju sa entitetima. Nama je stvarno važno da se naš glas čuje. Ne daju nam čak ni izbore, korupcija je svuda, a u državi odlučuju tri predsjednika tri političke stranke. Narod ne odlučuje“, kazao je Hadžikadić.

Ukoliko budu održani Lokalni izbori Platforma za progres izaći će u 30-ak općina sa više od 200 kandidata.

„Bit ćemo veoma značajni na ovim izborima, a pogotovo ćemo biti značajni na Općim izborima 2022. godine“, kazao je Hadžikadić za Patriju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo