Utorak, 18 siječnja, 2022

Hadžikadić očitao lekciju predsjedniku Hrvatske: Milanoviću mi u BiH smo civilizovani, sigurniji ste nego u svojoj državi

Nemojte propustiti

Nakon što je danas Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske otkazao posjetu Bosni i Hercegovini zbog, kako je naveo, sigurnosnih razloga, na to je reagovao Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Unatoč Vašim kontinuiranim šovinističkim ispadima na račun žrtava Srebrenice, kao i bošnjačkog naroda u cjelini, mi smo ipak civilizovani ljudi i u našu zemlju su svi dobrodošli.

Sigurnosne procjene i otkazivanje posjete su samo loš pokušaj međunarodnog skretanja pažnje na Bosnu i Hercegovinu i opasnost od “ekstrema”, što je samo nastavak politike koju je vodila vaša prethodnica.

Gospodine Milanović, dođite u Bosnu i Hercegovinu. Ovdje ćete biti sigurniji nego u Hrvatskoj.

Otiđite u Srebrenicu, poklonite se žrtvama i izvinite se za riječi koje ste uputili. Dođite u Sarajevo. Za promjenu, posjetite institucije naše države, iskažite poštovanje i uvažavanje našeg suvereniteta. Razgovarajte. Spustite tenzije.

Dobrodošli.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo