Utorak, 16 kolovoza, 2022

Hadžikadić odbrusio Milanoviću: Amerikanci se neće micati iz BiH, naprotiv – tek stižu!

Nemojte propustiti

Izjava predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, nakon NATO samita u Madridu, kako se Sjedinjene Američke Države ne bi trebale baviti reformom Izbornog zakona u našoj zemlji i da je vrijeme da se “Amerikanci maknu iz BiH”, najbolje pokazuje gdje mora biti fokus naše vanjske politike i gdje su najbolji prijatelji ove zemlje.

Milanović, koji je čak i od strane premijera svoje zemlje, Andreja Plenkovića, označen kao zagovornik ruskih interesa, često daje kontraverzne izjave koje graniče sa drugom stranom razuma, ali su one redovno korisne jer ukazuju na prave opasnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Koalicija Država i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Mirsad Hadžikadić, zahvaljuju predsjedniku Milanoviću na tome što je ponovo jasno označio gdje je pravi ključ rješenja za trenutne probleme koje ova zemlja ima, a on je na istom mjestu gdje je bio i u devedesetima. Hadžikadić naglašava kako Milanović i njegovi partneri iz sjene imaju razloga biti zabrinuti sa tim što se BiH vratila u fokus američke vanjske politike.

“Prema mojim kontaktima u Washingtonu, Amerikanci se neće maknuti iz BiH. Naprotiv – tek stižu. Nama je potrebna saradnja sa EU iako se ona nije pokazala sasvim iskrenom i principijelnom tokom dosadašnjih pregovora o Izbornom zakonu, ali ono u šta trebamo polagati nade je američka odlučnost.

Sjedinjene Države imaju drugi model djelovanja i nije im problem ukazati na prave krivce za zastoj i djelovati konkretno, pa Milanovićevu izjavu treba posmatrati u tom
kontekstu i dobro je što ona ustvari odražava strah od Amerike kod onih koji ovoj državi ne misle dobro,” rekao je kandidat Koalicije Država za člana Predsjedništva BiH, Mirsad Hadžikadić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo