Utorak, 18 siječnja, 2022

Hadžikadić poručio Milanoviću: Gospodine, isuviše ste nevažni za sarajevsku raju, bujrum na Baščaršiju

Nemojte propustiti

– Uvidjevši da u nama, uprkos teškim riječima, nema sagovornika za svađu i konfrontaciju, gospodin Milanović se osjetio poniženim pa je nastavio omalovažavati građane ove zemlje u istom tonu – poručio je ovo predsjednik Platofrme za progres Mirsad Hadžikadić. Njegovo reagovanje prenosimo u cijelosti:

U spletu izgovorenih riječi, koje sramotno sežu u ‘93. i Ahmiće, preko Milorada Dodika, čiji su potezi za gospodina Milanovića opravdani, sve do Baščaršije, kojom, navodno, više ne smije šetati, gospodin Milanović je izgovorio svašta, a rekao ništa. Jedino je, zapravo, rekao o sebi. Ali ni to nije ništa novo.

Naš stav je isti. Nepromijenjen.

Unatoč Vašem trudu da doživite “Fajront u Sarajevu”, kako bi se dodvorli mrziteljima Sarajeva i Bosne, isuviše ste nevažni za sarajevsku raju koja Vas ne doživljava. Stoga, slobodno bujrum na Baščaršiju.

Unatoč svim historijskim turbulencijama, nedaćama i polomljenim kopljima pod sarajevskim nebom ovaj grad je sačuvao dostojanstvo, ponos i vjeru u dobro.

P. S. Preporučujem da umjesto Karajlića, počnete čitati Balaševića, koji kaže: “Sarajevo je srednjeg roda. Kao dijete – zaigrano, prostodušno, naivno, lakovjerno, djetinjasto… Zato ono prvo i pruža ruke…”.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo