Srijeda, 28 rujna, 2022

Hadžikadić u Širokom Brijegu: Politika zavađa, građani dijele probleme!

Nemojte propustiti

“Puk u Bosni i Hercegovini jednako misli. Imaju iste probleme. Politika zavađa”, poručuje ovo kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirsad Hadžikadić. Njegovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Svi moramo razgovarati o idejama i vizijama. Politika je neprijateljski usmjerena prema ljudima koji slobodno razmišljaju. Šire strah kako bi nas kontrolisali.

Danas sam razgovarao sa Antonijom Banožić i Vladom Marušićem, kandidatima za Skupštinu Zapadnohercegovačkog kantona. Ovo su ljudi koji iskreno žele riješiti problem u Bosni i Hercegovini tako da se svi osjećaju komotno i da ona bude funkcionalna.

Možda se ne slažemo u svim prijedlozima rješenja, ali se slažemo u našoj namjeri da svakom građaninu ove države bude dobro i da uživa vlastita prava.

Naš zadatak je da nađemo zdravo rješenje koje neće uvesti novu diskriminaciju, koje će uspostaviti povjerenje između naroda i trasirati nam put ka boljoj, zajedničkoj budućnosti. Zbog toga nam je neophodan novi društveni ugovor. Ugovor svih dijelova društva, koji će sjesti i razgovarati s ciljem perspektivne i prosperitetne budućnosti.

Za mene, prvi korak ka većoj demokratiji i većem zadovoljstvu građana, jeste ograničenje broja mandata i uvođenje drugog kruga glasanja.”, saopšteno je.

Interesantno za vas

Izdvajamo

MUP RS predstavio novo borbeno vozilo “vihor”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno...

Možda vas zanima i ovo