Subota, 27 studenoga, 2021

Hair česma će čuvati uspomenu na trojicu “Ljutih Krajišnika”

Nemojte propustiti

aa_picture_20140616_2574119_web

Pored velikog broja stanovnika gradova na zapadu BiH sinoćnjem otvaranju hair česme između ostalih prisustvovao je i bivši selektor reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević

Prisustvo velikog broja građana sinoćnjem otvaranju hair česme u Cazinu, podignutoj u spomen trojici mladića koji su smrtno stradali u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, vraćajući se u domovinu nakon utakmice sa Litvanijom, dokaz je da trojica “Ljutih Krajišnika” nikada neće biti zaboravljeni, piše Anadolu Agency (AA).

Voda iz hair česme, koja je sagrađena na incijativu bh. glumca Emira Hadzihafizbegovića potekla je sinoć u ponoć, odnosno u trenutku kada je sudija označio početak susreta BiH – Argentina, na stadionu “Marakana” u Rio de Janeiru.

Pored velikog broja stanovnika gradova u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine sinoćnjem otvaranju hair česme između ostalih prisustvovao je i bivši selektor reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević te bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, koji je i dao sagraditi česmu. Na ceremoniji otvaranja česme bio je i Adis Ćoraić, jedini preživjeli putnik automobila u kojem su stradali navijači BiH.

Okupljeni su učenjem fatihe i minutom šutnje odali počast poginulim bh. navijačima.

Otvaranju česme prisustvovala je rodbina kao i brojni prijatelji poginulih navijača, a nakon toga prisutni su zajedno bodrili zmajeve protiv Argentine.

Podsjetimo, Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, mladići su koji su poginuli 16. oktobra prošle godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u poljskom gradu Lomža, na povratku sa utakmice u Kaunasu u kojoj je BiH pobjedom nad Litvanijom (1:0) izborila prvi plasman na SP.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo