Nedjelja, 18 travnja, 2021

Tužna životna priča Hajdarević Ekana: Život bez obje noge u 10 kvadrata

Nemojte propustiti

“Težak je to i neopisiv osjećaj kada pokucate na vrata čovjeku koji vas nasmijanog lica dočeka iako nema obje noge. Čovjek koji je do jučer bio isti kao ja, isti kao svi mi i onda u samo tri dana ostao bez obje noge.”

Ekan Hajdarević
Ekan Hajdarević

I onda me pitaju često zašto radim ovoliko predano ovo sve? Pa kako ne bi kad se život bukvalno u sekundi promjeni i onda kada se desi nešto ovako tad je kasno za sve, piše Karalić Elvir (Pomozi.ba) na svom Facebook profilu.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Hajdarević Ekan, čovjek koji ima šećer i koji je nakon upale pluća morao da ostane bez obje noge u samo tri dana zbog gangrene. Hajdarević Ekan, čovjek koji je preživio rat, čovjek koji je bio u logoru, čovjek koji je preživio jednom tešku saobraćajnu nesreću i čovjek koji sada živi u 10 kvadrata sa suprugom i dvoje djece, djece od koje je jedno mentalno zaostalo. Uslovi u kojima sada žive su više nego nehumani ali malo ih dijeli da pođu normalno da žive i tu sada moramo da uskočimo svi mi.

e3Ekanu su uposlenici iz firme u kojoj je radio (JKP RAD), na inicijativu gospođe Esme koja je pozvala i mene, uspijeli napraviti kuću. U izgradnji su im pomogli i Televizija HEMA, Boračka organizacija i još par nekih institucija.

Kuća je napravljena ali sredstava više nema da se odrade finalni radovi, dakle unutrašnje malterisanje, razvođenje struje, vode, pravljenje podova kao i sređivanje kupatila.

Za sve te radove potrebno je par hiljada maraka i ja sam Ekanu dao riječ da će uskoro preći u kuću i makar se niko ne uključio u ovu akciju tako mi Boga preselit ćemo ga u narednih mjesec dana.

e2Hrane im ne treba, a i kako kažu nemaju je gdje držati tako da ćemo ići prvenstveno na prikupljanje kako finansijske pomoći tako i pomoći u potrebnom materijalu, kome je kako lakše.

Apelujem na sve da što više dijele ovaj album kao i na portale da slobodno preuzimaju kako tekst tako i slike, šta god samo da čim prije pomognemo ovoj porodici. Susrećem se sa stotinama teških slučajeva zadnji mjeseci i ne smijem sebi dozvoliti da me svaki dotiče jer bih poludio ali Ekan me dirnuo, u dušu me dirnuo .. ne znam odakle mu snaga da bude nasmijan.. Za pomoć možete koristiti naše standardne račune od udruženja s tim da ćemo čim se prikupi potreban iznos to objaviti i stopirati dalje prikupljanje.

Cilj je samo onoliko koliko je potrebno da se osposobi kuća za stanovanje.

Računi :

Transakcijski račun za uplate u BiH :

Intesa Sanpaolo Banka BiH154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva :

Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541602004449067

Udruženje Pomozi, Brčanska 17, 71000 Sarajevo

Svrha : Za Ekana Hajdarevića

Paypal : paypal@pomozi.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I Grlić Radman osudio Janšin non paper: “Hrvatska se protivi bilo kakvom prekrajanju granica”

Hrvatska ne bježi od otvorenih pitanja koje ima u odnosima s Bosnom i Hercegovinom i želi ih riješiti baš...

Možda vas zanima i ovo