Subota, 1 travnja, 2023

Halid Bešlić: ‘Kažu da nisam ništa napravio za Hrvatsku, a bio sam pjevač godine’

Nemojte propustiti

Meni bi svaki hrvatski predsjednik dao državljanstvo da sam ga direktno zatražio. Ali nisam htio koristiti svoj utjecaj, kaže popularni pjevač.

Halid Bešlić prije tri godine zatražio je hrvatsko državljanstvo, no dobio je odbijenicu. Za razliku od njega glumac Emir Hadžihafizbegović i pjevač Edo Maajka dobili su državljanstvo. Za Halida je Ministarstvo procijenilo kako nije pridonio hrvatskoj kulturi.

– U obrazloženju je pisalo da nisam napravio ništa za hrvatsku kulturu. A prije toga sam bio nagrađen priznanjem za pjevača zabavne glazbe godine u Hrvatskoj. Bilo je to u Opatiji, a tamo su bili i Tony, Severina, Nina Badrić… – rekao je za Dnevni avaz Halid Bešlić.

Kaže kako ga je iznenadila odluka našeg Ministarstva kulture.

– Meni bi svaki hrvatski predsjednik dao državljanstvo da sam ga direktno zatražio. Ali nisam htio koristiti svoj utjecaj, popularnost, već sam želio kao običan građanin ići normalnim, regularnim putem. Ma nije to meni važno, bitno mi je da me tu ljudi vole. Nastupam više u Hrvatskoj nego u Bosni – kaže Halid.

halid beslicDržavljanstvo je zatražio zbog popularnosti u Hrvatskoj, ali i jer je htio, kako kaže, pokrenuti neki biznis jer bi s hrvatskom putovnicom to bilo puno lakše.

– Planirao sam kupiti neku kuću na moru ili apartmane. Mali hotel, nešto što bih iznajmljivao. Ali ništa veliko. Nisam ja neki biznismen, živim iznad prosjeka, ali nije to ništa posebno, nemam ja mnogo novca – pojašnjava Halid.

Kaže kako postupak za dobivanje državljanstva neće ponovno pokretati.

(Večernji.hr)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žaim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo